Venik - Verenigde Nederlandse Insectenkwekers

Venik (Verenigde Nederlandse Insectenkwekers) is de brancheorganisatie die kwekers bijeen brengt om in samenwerking insecten voor consumptie te vermarkten, voor zowel feed als food. De vereniging maakt zich sterk om insecten als alternatieve eiwitbron op de markt te brengen als gezamenlijk Nederlands kwaliteitsproduct. Dit product is voedselveilig en wordt gekweekt overeenkomstig de richtlijnen van de General Food Law.

Venik geeft voorlichting en is gesprekspartner voor kennisinstellingen, overheid en media. Venik stimuleert onderzoek en zoekt hierin samenwerking met kennisinstellingen, bevordert kennisuitwisseling, ontwikkelt in coöperatie nieuwe producten en bouwt aan een onderlinge strategie om zowel de Nederlandse als internationale markt te veroveren. Venik behartigd geen commerciële belangen voor individuele bedrijven.

Belgian Insect Industry Federation

BIIF: Belgian Insect Industry Federation is een internationale branchevereniging. De branchevereniging is oorspronkelijk opgericht in België. BIFF brengt organisaties en bedrijven samen die actief zijn op de eetbare insectenmarkt. Hieronder vallen insecten voor humane -en dierlijke consumptie. De leden van BIIF komen uit heel Europa en BIIF wil de leden helpen en ondersteunen.

IPIFF - International Platform of Insects for Food and Feed

International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) is een EU non-profit organisatie die de belangen van de insecten productie sector vertegenwoordigd bij EU-beleidsmakers, Europese stakeholder en burgers. Origineel ontstaan in 2012, tegenwoordig bestaat het uit 82 leden. IPIFF promoot het gebruik van insecten voor humane consumptie en van insecten verkregen producten als een hoogwaardige bron van voedingsstoffen voor diervoeders.