Infographic - Insecten eten
Eating insects
Infographic - Eetbare insecten

Waarom insecten eten een goed idee is

Insecten zijn veelzijdig en op veel verschillende manieren te eten! Denk hierbij aan gebakken, geroosterd, gekookt of gehakt. Insecten zijn een ideale snack of gebruiken als saladetopping in pasta.

Insecten is het voedsel van de toekomst. Doordat hulpbronnen op aarde beperkt zijn, moet we toekomstbestendige manier van voedselproductie ontwikkelen die efficiënt en circulair is. Insecten passen perfect in dit plaatje omdat ze weinig water, land en voer nodig hebben voor productie. Van een insect kan 80 tot 100% gegeten worden, dit leidt dit minimale voedsel verspilling. Insecten zijn ook 10 keer efficiënter in het omzetten van voer in vlees dan vee. Daarnaast is er geen methaan uitstoot en wordt er zeer weinig CO2 geproduceerd door insecten.

Lespakket

Lespakket duurzaam insecten eten

Het lespakket insecten eten is ontwikkeld voor verschillende niveaus op de basisschool en de eerste klassen op voorgezet onderwijs of beroepsonderwijs. In het lespakket is rekening gehouden met niveau en leeftijd. Het lespakket bestaat onder andere uit een presentatie, een proefpakket, filmpjes, opdrachten en quizzen. Kosten van het pakket zijn: € 75,00.

Meer informatie over het lespakket:
duurzaaminsecteneten.nl