Laden Evenementen

Inloop Insecten Café

Insect Valley Europe richt zich op de laag drempelige Insecten Inloop Cafés en daarbij horende insecten cirkels in Euregio zone. Ze zijn betrokken bij het BENEFRASS project (validatie en verwaarding van insecten mest) onder de AgroPole 2.0 subsidie. De voortgang van IVE 2.0 richt zich op Euregio initiatieven. Ze gaan dit toelichten in de bijeenkomst op 11 juli om 15.00 op de Campus. Interessant voor de insectensector!

Insect Valley Europe met als thuisbasis Villa Flora op de Brightlands Greenport Venlo campus, streeft ernaar om mogelijkheden van de inzet van insecten in de eiwittransitie te concretiseren. Insect Valley Europe creëert een platform voor ondernemers, wetenschappers, studenten en geïnteresseerden die de toekomst van duurzame en circulaire economieën willen vormgeven. Het initiatief moedigt samenwerking en innovatie aan door het aanbieden van “Insecten Inloop Cafés”, laagdrempelige evenementen waar experts en geïnteresseerden samenkomen om kennis en ideeën uit te wisselen, en om nieuwe contacten te leggen.

Bovendien moedigt Insect Valley Europe het vormen van “Insecten Cirkels” aan. Deze cirkels zijn samenwerkingsverbanden van verschillende ondernemers die samenwerken aan één gemeenschappelijk doel: het creëren van een nieuw product op basis van een specifiek insect. Dit kan variëren van de directe of indirecte consumptie van insecten tot het gebruik van insecten in (bio)technologische toepassingen.

Ga naar de bovenkant