Na een eerste aarzeling steken de leerlingen van basisschool de Octopus in Zwolle ze dan toch maar voorzichtig in hun mond: meelwormen. En als de smaakpapillen aan de slag gaan met het onbekende voedsel klaren sommige gezichten op: “het smaakt naar noten”, zeggen ze. De schoolkinderen zijn vandaag blootgesteld aan een nieuwe eetervaring. Onderdeel van een lespakket over gezonde en duurzame voeding. Het is een beproefd middel: gedragsveranderingen via de (nog) onbevangen kinderen. Want, waarderen die het, dan heeft het toekomst.

Er stonden vandaag niet alleen meelwormen op het menu bij De Octopus. De leerlingen van groep 7 konden ook gerechten proeven die zijn gemaakt met lupinebonen en andere insecten. Het draaide allemaal om de ‘Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten’, onderdeel van de campagne Dutch Food Week van boeren en tuinders. Met medewerking van de Wageningen University & Research (WUR) is het lespakket ontwikkeld.

> ORIGINEEL BERICHT