In de snel ontwikkelende insectensector is het belangrijk om up-to-date en goed geïnformeerd te blijven. Groen Kennisnet heeft onlangs een waardevolle informatie bron gelanceerd: een uitgebreide wiki over insectenteelt. Deze wiki biedt geavanceerde inzichten en gedetailleerde informatie, specifiek gericht op de teelt van de Black Soldier Fly, meelworm en huisvlieg.

Deze gespecialiseerde wiki is zorgvuldig ingedeeld in thema’s zoals de bouw en levenscyclus van insecten, kweekmethoden, en gezondheid en ziektebeheersing. Het is ontworpen om een dieper begrip te bieden van de complexe aspecten van insectenteelt, met een eenvoudige navigatie om snel toegang te krijgen tot de gewenste informatie.

Hoewel de wiki primair gericht is op studenten en docenten uit het mbo, biedt het ook waardevolle inzichten voor hbo-studenten en professionals zoals uzelf. Het is een uitstekende bron voor diegenen die hun kennis willen verdiepen of up-to-date willen blijven met de laatste ontwikkelingen in de sector.

Tijdens een recent webinar van Groen Kennisnet deelden experts zoals Ann Espeel en Rutger Lindijer hun visie op de toekomst van de insectenteelt. Ze benadrukten de groeiende vraag naar geavanceerde kennis en de noodzaak van innovatie in deze opkomende sector. De wiki speelt hierop in door basis- en achtergrondinformatie te combineren met de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten.

De insectenteelt staat bekend om zijn veelzijdigheid in toepassingen in food en feed. Deze wiki biedt een diepgaand overzicht van deze toepassingen, met speciale aandacht voor de circulariteit in de Nederlandse landbouw en de rol van insecten in de eiwittransitie.

Bekijk de wiki hier.
Heb je het webinar gemist? Geen zorgen, die is hier terug te kijken.